Nachosy z dipem sprawdzą się na jako super przekąska na każdej imprezie albo po prostu do podjadania w czasie oglądania filmu. Ten dip składa się z 7miu warstw i jest moim ulubionym dodatkiem do nachos. Wszystkie składniki świetnie się ze sobą komponują i cieszą podniebienie:)
Kto nie lubi śmietany, pomidorów i sera żółtego? Dodajcie do tego jeszcze czarną fasolkę, avocado, szczypiorek i czarne oliwki i dip gotowy!
Polecam również dip GUACAMOLE :)
Potrzebne:
- 3 dojrzałe avocado
- łyżka soku z cytryny
- szklanka śmietany 18%
- puszka czarnej fasolki
- 2 pomidory
- szczypiorek
- ser żółty
- czarne oliwki
- przyprawa do taco (albo do burrito)
1. Śmietanę mieszamy z łyżeczką przyprawy do taco/burrito
2. Wyjmujemy miąższ z avocado i w miseczce razem z sokiem z cytryny rozgniatamy je widelcem na papkę
3. Fasolkę z puszki odsączamy i miksujemy na papkę w blenderze
5. W naczyniu po kolei układamy warstwami składniki dipu - fasolka, avocado, śmietana, pomidory, szczypiorek, oliwki. Całość na wierzchu posypujemy startym serem żółtym
Przed podaniem schłodzić w lodówce przez przynajmniej godzinę.
Smacznego!
Fajny pomysł, ciekawie się prezentuje i zapewne jest bardzo smaczny:)
OdpowiedzUsuń