Potrzebne:
makaron spaghetti
duża śmietana 18%
2 plasterki sera żółtego topioengo
2 ząbki czosnku
starty ser żółty
natka pietruszki
sól
pieprz
1. Gotujemy makaron i w międzyczasie przygotowujemy sos - wlewamy do rondelka śmietanę i ją podgrzewamy na małym ogniu. Dodajemy do śmietany czosnek przeciśnięty przez praskę
2. Kiedy śmietana będzie gorąca powoli dodajemy ser topiony i ser tarty, cały czas mieszamy aż się rozpuszczą, przyprawiamy solą i pieprzem
3. Wylewamy gorący sos na ugotowany makaron, dokładnie mieszamy, na koniec każdą porcję osobno posypujemy posiekaną natką pietruszki
fajny przepis bo szybki i prosty, u mnie w domu takie coś zajadam tylko, więc jak już robię sobie spaghetti to chcę się nie narobić :)
OdpowiedzUsuńcałuski
Ten komentarz został usunięty przez autora.
OdpowiedzUsuńJedzenie pycha, szybkie tanie i bardzo smaczne
OdpowiedzUsuń