czwartek, 20 lutego 2014

PUSZYSTE NALEŚNIKI


Pyszne naleśniki - placuszki, po amerykańsku :) Znakomite z syropem klonowym, ale równie dobrze smakują z czymkolwiek co jest pod ręka i nadaje się do smarowania - dżem czy Nutella ( ulubiona kombinacja moich dzieci ). Najlepsze cieplutkie, prosto z patelni, mogą być serwowane zarówno na śniadanie, obiad jak i kolację. Z przepisu wychodzi ok 12 placuszków. Naprawdę polecam!

Potrzebne:
2 duże jajka
300ml mleka
225gram mąki
30gram masła roztopionego i wystudzonego
1 łyżeczka cukru
szczypta soli
łyżka proszku do pieczenia
masło do smażenia


1. Wszystkie składniki wkładamy do miski i miksujemy do uzyskania jednolitej konsystencji












2. Smażymy na maśle na rozgrzanej patelni ok 10cm placuszki, przewracamy na drugą stronę gdy na powierzchni pojawią się dziurki












 Smacznego!


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Formularz kontaktowy

Nazwa

E-mail *

Wiadomość *