wtorek, 25 lutego 2014

SAŁATKA Z SOCZEWICY


Sałatka ta jest bardzo zdrową i dość sycąca, jak dla mnie może stanowić całe danie, chociaż oczywiście będzie dobrze komponować się z jakimś mięsem. Można ją podawać na gorąco i na zimno.


Potrzebne:
ok 200gram zielonej soczewicy
2 średnie pomidory
1 cebula dymka
natka pietruszki
sól

1. Soczewicę najpierw płuczemy w zimnej wodzie,a następnie gotujemy w osolonej wodzie na małym ogniu przez ok 25min, aż będzie miękka









2. W między czasie kroimy na kawałki pomidory i cebulę, siekamy natkę pietruszki










 
3. Ugotowaną soczewicę mieszamy z pokrojonymi warzywami, można jeszcze dosolić do smaku


Smacznego!


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Formularz kontaktowy

Nazwa

E-mail *

Wiadomość *