piątek, 21 lutego 2014

PIERŚ KURCZAKA Z FASOLKĄ W SEZAMIE


Kolejne bardzo szybkie i proste danie. Bardzo zdrowe i lekkie. Można zrobić w wersji łagodnej, doprawionej tylko solą, albo w trochę bardziej smakowej, z czosnkiem. Super do podania obok ryżu, albo ziemniaków.


Potrzebne:
3 pojedyncze piersi kurczaka
2 puszki fasolki
sezam
łyżka masła
łyżka oliwy z oliwek
czosnek
sól

1. W głębokiej patelni rozgrzewamy razem oliwę z masłem
 
2. (Ten etap można ominąć) Wrzucamy na patelnię przepuszczony przez praskę czosnek i go zrumieniamy
 
3. Na patelnię wrzucamy pokrojonego w małą kostkę kurczak, solimy
 
4. Co chwilę mieszając smażymy kurczaka przez ok 10min - aż przestanie być surowy










 5. Dorzucamy odcedzona fasolkę - ja zazwyczaj 
używam 1,5 puszki - zależy jakie chcecie mieć 
proporcje kurczak-fasolka












6. Mieszamy razem, doprawiamy jeszcze raz solą
i posypujemy sezamem

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Formularz kontaktowy

Nazwa

E-mail *

Wiadomość *