niedziela, 2 lutego 2014

NACHOS NA CIEPŁO


Jedno z moich ulubionych dań na wieczór, kiedy mam ochotę się najeść do syta i nie obchodzą mnie kalorie. Super jako przekąska do podjadania podczas oglądania filmu albo na imprezę.
Przedstawiam wersję wegetariańską, ale jeśli ktoś lubi mięso to można sobie dodać podsmażoną mieloną wołowinę albo podsmażonego kurczaka w małych kawałkach.

Jako dodatek - dip do tych nachos polecam zwykłą śmietanę 18% albo guacamole, np. zrobione wg mojego przepisu - Guacamole czyli pasta z avocado
 
Potrzebne:
nachos
duży pomidor
szczypiorek
puszka czarnej fasolki
ser żółty (ja mieszam dwa, cheddar albo mimolette z jakąś zwykłą gouda itp.)
papryczka jalapeno



1. Na żaroodpornym talerzu rozsypujemy nachos i posypujemy je pokrojonymi w małe kawałki szypiorkiem i pomidorem, a następnie
ok 3/4 fasolki z puszki ( fasolkę najpierw odcedzamy)







 

2. Posypujemy startymi i wymieszanymi żółtymi serami












3. Na górze układamy drugą warstwę nachos, pomidora, szczypiorku i fasolki













4. Posypujemy serem i na górze układamy papryczki jalapeno. Wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 200stopni na ok 10min, aż stopi się ser a nachos się zarumienią











Smacznego!
 

1 komentarz:

  1. Wygląda znakomicie :)
    Świetny post :)
    http://yukozmienia.blogspot.com/

    OdpowiedzUsuń

Formularz kontaktowy

Nazwa

E-mail *

Wiadomość *