sobota, 1 marca 2014

BURRITOS DELUXE


Dzisiaj z mężem nie bardzo wiedzieliśmy co zrobić na kolację, a ponieważ ja ostatnio mam jakąś większą ochotę na ostre dania, postawiliśmy na burritos. Tym razem wersję bardziej na bogato ;)
Podstawa burritos to:

Potrzebne:
tortille
czerwona fasolka w puszce
sałata rzymska
pomidory
ser żółty ( my lubimy używać cheddar)
śmietana 18%
sos tabasco

 1. Wrzucamy do rondelka fasolkę razem z zalewą, i podgrzewamy na małym ogniu, ma się trochę pogotować














2. Kroimy na kawałki sałatę, pomidory i trzemy ser na tarce












3. Tortillę smarujemy śmietaną














4. Na śmietanę wykładamy najpierw sałatę, pomidory, ser i na samą górę gorącą fasolkę (wtedy ser się rozpuści)











5. Zwijamy tortillę w rulon, robiąc zakładkę z jednej strony, tak aby nam nic z niej później nie wypływało 
















Smacznego!



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Formularz kontaktowy

Nazwa

E-mail *

Wiadomość *